banner

Biber gazından öldüğü yetmedi…




Çayan Birben'in adının olay tutanağında olmadığı halde polisin bir gün sonra düzenlediği fezlekede 'şüpheli' sıfatıyla yer aldığı ortaya çıktı.

çayan'a şüpheli sıfatıKavgayı ayırmak isterken biber gazına maruz kalan Çayan Birben in yüzünü yıkamak için gittiği internet kafede fenalaşıp yere düştüğü anı gösteren ve polis tarafından çekilen fotoğraflar savcılık dosyasına konuldu. Birben in cenazesi de bugün Rize nin Pazar İlçesi nde toprağa verilecek.

Yalova’da, Çayan Birben’in biber gazı ile ölümünün arkasından birbiriyle çelişen polis tutanakları ve soru işaretleri çıktı. Olay yeri tutanağında Çayan Birben’in adı dahi geçmezken ertesi günkü fezlekede Birben şüpheli olarak yer alıyor. Oysa Birben’in fenalaştığında resimleri polis tarafından çekildi ve hastaneye kaldırıldı.

İlk tutanak 23.50’de

Radikal, Çayan Birben’in ölümüyle ilgili tutanaklara ve fezlekeye ulaştı. Dosyadaki ilk tutanak, biber gazıyla müdahale eden polis E.K., T.C, İ.B. ve A.Y.’nin imzasını taşıyor. ‘Olay Yakalama ve Muhafaza Altına Alma Tutanağı’na göre kavga, 27 Mayıs akşamında saat 22.50 sularında çıktı. Birben’in adının geçmediği tutanak, saat 23.50’de kaleme alındı. Tutanakta şöyle deniyor: “Kavga olduğunun bildirilmesi üzerine 4626 kod no’lu ekip olarak gidilerek Merih Sokak üzerinde park kenarında beş-altı şahsın bulunduğu görülmüş; Edip Yıldırım, Uğur Yıldırım, Fatma Dinç ve diğer şahısların orada niçin bekledikleri sorulduğunda, evden hava almak için çıktıklarını beyan etmeleri üzerine 4642 kod no’lu motorize ekiple şahısların GBT incelemeleri yapıldığı sırada parktan gelen tahmini 4-5 kişinin küfrederek saldırmaları üzerine takviye ekip istenerek müdahale edilmiş... Tarafların sayıca fazla olmaları üzerine biber gazı kullanmak suretiyle müdahale edilerek... Arbede sırasında kimliklerini tespit edemediğimiz 3-4 kişi farklı yönlere doğru koşarak kaçmışlardır...”

Hastaneye varış: 23.30

Birben’in adı bu tutanakta hiç geçmiyor. Oysa arkadaşı Soner Dinç’e göre, Birben “Ben hastayım sıkmayın” demiş ve yere yatmıştı. Polislerden kendisini hastaneye götürmelerini, elini yüzünü yıkamalarına izin vermelerini istedi. Ancak izin verilmedi. Hüseyin Gökhan Aydın da “Biber gazı sıkılınca ben uzaklaştım. 1-2 dakika sonra geldiğimde Çayan yerde inliyordu. Çayan’a kimse vurmadı ve biber gazı sıkılıncaya kadar bir rahatsızlığı yoktu” dedi. Birben kavgadan sonra 150 metre yakındaki bir internet kafeye gitti. Yüzünü yıkamak için girdiği tuvalette yere yığıldı. Baygın bir halde yattığı fark edilince durum polis ekibine bildirildi. Olay Yeri İnceleme Ekibi, tuvalette yatan Birben’in resimlerini çekti ve ambulansı bekledi. Yalova Devlet Hastanesi’nin raporuna göre, saat 23.30’da hastaneye giriş yaptı. Yani dört polisin, Birben’den bahsetmedikleri tutanağı yazdıkları saatten 20 dakika önce Birben hastaneye ulaştı.

Ertesi gün: Şüpheli

Asayiş Şube Müdürü Ali Çakar’ın 28 Mayıs’ta Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdiği fezlekede ise bir gece önceki tutanakta adı anılmayan Birben ‘şüpheliler’ listesinde yer aldı. Fezlekede şöyle denildi: “Görevlilerimizin yanına gelen Uğur Karaçay adlı şahsın internet kafenin tuvaletinde bir şahsın baygın olarak bulunduğunu söylemesi üzerine bildirilen yere intikal ederek gerekli müdahaleyi yapmışlar. Çayan Birben olduğu tespit edilen şahsın durumunu sormak için gelen Soner Dinç, görevlilerimize kavgaya karıştıklarını bildirmesi üzerine Emre Dinç ve Hüseyin Gökhan Aydın’ın hastaneye intikalleri sağlanmıştır.”

Önder, Şahin’e yumruk salladı

BDP‘li Sırrı Süreyya Önder ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin arasında biber gazı tartışması yaşandı. Önder, “Ben de senin suratına biber gazı sıkacağım. Bak bakalım nasıl oluyor” dedi. Şahin ise “Beklerim” karşılığını verdi. Tartışma bununla da bitmedi. Önder, Şahin’e doğru yumruk savurdu. Önder’in yumruğu araya başka bir milletvekilinin girmesiyle hedefini bulmadı.

(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.