banner

Dinçer’den okul kıyafeti eleştirilerine yanıt




Milli Eğitim Bakanı Dinçer, okullarda kıyafet serbestliği getiren yönetmeliğe yönelik eleştirilere yanıt verdi. Dinçer, kıyafet yönetmeliğiyle çocuklar arasındaki gelir farklılıklarının ortaya çıkacağı eleştirilerine katılmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında düzenlenen ''Medya ve İletişim''konulu sempozyumun açılışından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kıyafet yönetmeliğiyle ''çocuklar arasındaki gelir farklılıklarının ortaya çıkacağı'' yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Dinçer, ''Gerçekten çocuklar arasındaki, zengin fakir arasındaki farkı kapatıyor muydu önlük? Bunun sosyo-ekonomik olarak hatta sosyo-kültürel olarak mümkün olmadığını düşünüyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu yönetmeliği iyi okumalı

Ömer Dinçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetmelikle birlikte kısa kollu gömleğin yasaklandığına dair iddialarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

''Bizim yönetmeliğimizde serbestlik esas, yasaklar istisna olduğu için biz orada 'kolsuz gömlek' giyemez dedik. Yani askılı bir elbiseyle gelemez. Onun dışında kısa kol, uzun kol giyebilir. Bu açıdan bakıldığında aradaki farkı ben sadece Kılıçdaroğlu'nun gözüne sokuyorum. Çünkü Kılıçdaroğlu eminim ki önceki yönetmelikte ne olduğunu bilmiyordu, şimdiki yönetmeliği de iyi okumadı.'

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.