banner

Bu da Bakan Dinçer'in karnesi!




Bugün 16 milyon öğrenci karne alıyor. Dün yapılan kabine revizyonunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevine veda eden Ömer Dinçer’e Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi, bakanlıktaki çalışmaları karşılığı bir karne düzenledi. İşte Türk-Eğitim-Sen’in açıklaması ve o karne…

Sayın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ilimize gelerek karne dağıtımı ve ödül törenine katılacaktır. Bizde Eğitim çalışanları temsilcisi olarak Sayın Bakana şu ana kadar yaptığı çalışmalarla ilgili bir karne düzenledik.

Düzenlediğimiz karne 22 bölümden oluşmaktadır. Sayın Bakan 4+4+4=60 norm fazlası öğretmen olduğunu hesaplayamayacak kadar matematik bilgisinden yoksun. Yönetmelikte var olan ” öğretmenlerin tatilleri 1 temmuzda başlar1 eylülde sona erer”  hükmü açıkken, öğretmenlerin üç ay tatil yaptığını söyleyecek kadar okuduğunu anlama bilgisinden yoksun ve Türkçeden zayıf, Tüm personel ile kavga etmeyi alışkanlık haline getirdiğinden çevreyle iletişimi bozuk,

Yıllardır eğitim çalışanlarının eş durumunu çözmeyip aileleri ve çocuklarını perişan edecek kadar hayat bilgisinden habersiz, Okul ders kitaplarından Bayrak şiirini çıkaracak kadar vatandaşlık duygusundan mahrum,

Ders  programlarından Atatürk ve Atatürkçülüğü çıkaracak kadar Atatürk ilke ve inkılapları dersine yabancı,

Yabancı dil dersi mensubu olduğu siyasi iktidar gibi sadece Kürtçe sevdalısı.

Yaptığı yandaş tayin ve atamalar dikkate alındığında hakkaniyet ölçüsü ve ahlak bilgisi zayıftır.

Açıkçası Sayın Milli Eğitim Bakanının karnesi yukarıdaki sebeplerden dolayı oldukça kırıklarla dolu bir haldedir. Ancak bunların kırdığı ceviz kırkı geçtiğinden eğer diğerleri olmasa belki geçer not alabilirler.

Ancak yalnızca bunlar değil uygulanan sistemle tüm Eğitim çalışanları özlük haklarından sosyal statülerine kadar, bir çok düzenlemede hak kaybına uğramıştır. Şimdi düzenlediğimiz karneyi kamu oyuyla paylaşıyoruz.

Sonuç olarak Sayın Bakana önümüzdeki dönemde daha az çalışmasını öneriyoruz çünkü Sayın Bakan çalıştıkça veya çalıştığını zannettikçe eğitimin sorunları her geçen büyümekte eğitim çalışanlarının huzursuzluğu artmaktadır.

Bu karneyi Sayın Bakana kendimiz takdim etmeyi isterdik ancak Okul yaptırarak eğitim ve ilimize katkı sağlayan hemşerilerimizin programını olumsuz etkilememek için Sayın Bakanın karnesini basın aracılığıyla paylaşmayı uygun buluyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.