banner

Öğretmenlere yine yol göründü!




Milli Eğitim 4+4+4 ile başladığı okul dönüşümlerinde yıl sonunda radikal bir adım atacak. Öğretmenler norm kadrolarıyla birlikte aynı eğitim bölgesindeki en yakın ilkokula veya ortaokula branşına göre nakledilecek.

Ajanskamu'nun haberine göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Kayseri gibi  büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilde İl Milli Eğitim Müdürlükleri kurdukları komisyonlarda okul çeşitlerini ve ilçelerin belirlediği plan ve türler kapsamında okulları netleştirerek ve yıl sonunda şartları müsait olan her okulda tekli eğitime geçmeyi hedefliyor.

Bunun için yıl sonunda eğitim bölgelerinde ikili eğitim yapan yani ilkokul olarak belirlenmiş ancak bünyesinde hem ilkokul hem de  ortaokul öğrencilerini barındıran ya da ortaokul olarak belirlenmiş ancak bünyesinde hem ortaokul hem de ilkokulu barındıran okullardan tekli eğitime geçisi mümkün olan okullar arasında öğrenci ve öğretmen transferi yapılacak.

Öğretmenler norm kadrolarıyla birlikte aynı eğitim bölgesindeki en yakın ilkokula veya ortaokula branşına göre nakledilecek.

Ardından da öğrenciler nakledilecek.

Okullar önümüzdeki yıldan itibaren belirlendiği türde  tekli eğitim ve öğretim yapacaklar. Hem ortaokul hem ilkokul öğrencileri bünyelerinde barınmayacak. Şartları tutmayanlar ise en asgariye indirilerek ikili eğitime devam edecekeler ya da çok kalbalık okullarda belirlendiği türde ilk ya da ortaokul ne ise ikili eğitim yapacaklar.

(Ajanskamu)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.