banner

'Paranız yoksa okula gelmeyin' iddiasına inceleme




Bursa'nın İznik İlçesi'ne bağlı Elmalı Köyü'nde 36 yaşındaki Nergiz Çakar, ilköğretim okuluna giden 11 yaşındaki ikizleri Gülşen ve Gülsün Çakar'a, temizlik parası olarak her ay istenen 10 lirayı getirmedikleri için "Paranız yoksa okula da gelmeyin" denildiğini ileri sürdü. Okul Müdürü Ali Çetin Akdağ, "Hangi öğretmen böyle bir ifade kullanmış bilmiyorum. İnceleme sonunda netlik kazanacak. Eğer denilmişse de yanlış olmuş" dedi.

Gürcistan uyruklu Nergiz Çakar, 2001 yılında Türkiye'ye geldiğinde tanıştığı çiftçi 46 yaşındaki Yakup Çakar'la evlenip, İznik'in Elmalı köyü Candarlı Mahallesi'nde yaşamaya başladı. 2 yıl önce Türk vatandaşı olan Nergiz Çakar'ın 4 çocuğundan Candarlı Köyü İlkokul 5'inci sınıfına giden ikizleri Gülşen ve Gülsün Çakar'dan iddiaya göre, temizlik görevlisinin aylık ücretinin ödenmesi için 10'ar lira istendi. Maddi durumları kötü olan aile bu parayı ödeyemeyince, Çakar kardeşler öğretmenlerinin kendilerine "Temizlik parasını getiremiyorsanız okula da gelmeyin" dediğini iddia etti.

Kızlarının gururlarının incindiğini ifade eden anne Nergiz Çakar, "Biz çiftçiyiz. Toprağı ekip, biçmek için kredi ile traktör aldık. Ancak ürünler para etmeyince bankaya olan borç büyüdü. Traktörümüzü haczettiler. Başımızı soktuğumuz ev yıkılmak üzere, kızlarıma 'Para yoksa okula gelmeyin' denilebiliyor. Bir öğretmen bunu nasıl söyleyebilir? 3 çocuğum okuyor bu da her ay 30 lira demek. Ben her ay bu kadar parayı nasıl veririm? Biz bu devletin vatandaşı değil miyiz? Bizlere neden yardım etmiyorlar. Eşim ve ben sinir hastası olduk" dedi.

Candarlı İlköğretim Okulu Müdürü Ali Çetin Akdağ, anne Nergiz Çakar'ın bu iddiasından dün haberdar olduğunu belirterek, "Konuyla ilgili bugün öğretmen arkadaşlarla toplantı yapacağım. Böyle bir ifade kullanılmış mı bilmiyorum. Kullanılmış ise de çok yanlış. Bu ifade kime nasıl ne şekilde kullanıldı toplantı sonrasında netlik kazanacak" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.