banner

Yönetici atama yönetmeliğine mülakat tepkisi




Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan "adil ve kabul edilebilir bir yönetmeliğin en hızlı şekilde hazırlanmasını" istedi. Koncuk, mülakatın etki oranı yüzde 1 dahi olsa kabul etmeyeceklerini belirti.

Koncuk'un, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, internet sitelerinde, yönetici atama yönetmelik taslaklarının yer aldığını ve bu taslaklardaki en dikkat çekici hususun, okul müdürleri için mülakat sistemi oranının yüzde 30'a düşse de hala varlığının sürdürüldüğünü savundu.

Türk Eğitim Sen'in, "etki oranı yüzde 1 dahi olsa mülakat sistemini kabul etmeyeceğini" vurgulayan Koncuk, açıklamada, çıkarılacak yönetmelikte, mülakatın elektronik ortamda kayıt altına alınmasının yönetmelik maddesi olarak yazılıp yazılmayacağını, ilde teşkilatlı, en çok üye kaydetmiş sendika temsilcilerinin en azından mülakat gözcüsü sıfatıyla sözlü komisyonunda yer alıp alamayacağının belirlenmesini talep etti.

Bakan Avcı'nın yönetici atama yönetmeliği konusunda daha önce hata yaptığını öne süren Koncuk, Avcı'nın bu hatayı telafi etme fırsatı bulunduğunu belirterek, "Adil ve kabul edilebilir bir yönetmeliği en hızlı şekilde hazırlayarak beklentilere cevap verin" ifadesini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.