banner

Hükümet müdahale etti sınav başarısı yüzde 18’e düştü




Kamboçya'da Eğitim Bakanı Hang Chuon Naron'un eğitim sistemindeki yolsuzlukları temizlemek için gösterdiği çabalar ülkedeki sınav başarısını yüzde 18'e düşürdü.

Phnom Penh Post gazetesi, 13 Ekim'de ikinci kez sınava girme hakkı verilen 60 bin 596 lise son sınıf öğrencisinin sadece 10 bin 871'inin sınavda başarılı olarak üniversiteye gitme hakkı kazandığını bildirdi.

Ağustosta yapılan sınavlarda, hükümetin yolsuzlukla mücadele birimiyle işbirliği içinde aldığı sıkı önlemler sonucu öğrencilerin başarısı sadece yüzde 25 olarak gerçekleşmiş, yetkililer de sınavda başarısız olan öğrencilere ikinci kez sınava girme hakkı vermişti.

Sınav başarısının geçen yıl yüzde 87 olarak gerçekleştiği Kamboçya Eğitim Bakanı Chuon Naron'un sonuçlar karşısında neşeli olduğu görüldü. AA muhabirinin telefonla ulaştığı Bakan Naron, ikinci sınavda suistimal ve kopya çabalarının ciddi biçimde azaldığını belirtti.

"İlk ve ikinci sınavdan geçen toplam öğrenci sayısı 34 bin, yani öğrencilerin yüzde 40'ı sınavı geçmiş" ifadelerini kullanan Chuon Naron, eğitim sektöründeki ciddi reformların ilk yılı olması nedeniyle sonuçlardan genel olarak memnun olduğunu söyledi.

Sınavların ikincisinin yapıldığı 13 Ekim'in ertesi gün, cevap anahtarı satmaya çalışan ve sınav gözetmeninin yerine geçen 2 kişi tutuklanmıştı.

Eğitim Bakanı Hang Chuon Naron, atandığında kopyanın yaygın olduğu eğitim sistemini düzeltmeye söz vermişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.