banner

Kültür Koleji, 60. Yılını iddialı projelerle kutlayacak




İstanbul Kültür Eğitim Kurumları’nın ilerici ve yenilikçi vizyonuyla 1960’tan beri kaliteli eğitim hizmeti sunmaya devam ettiğini belirten İKEK Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, “60.yılında da Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji güçlü akademik programı ve deneyimli öğretmen kadrosuyla öğrencilerini geleceğe hazırlamaya devam edecek.” diye konuştu. 

biriz_kutogluİstanbul Kültür Eğitim Kurumları olarak yeni eğitim – öğretim yılına nasıl bir hazırlık süreci ile giriyorsunuz?
İstanbul Kültür Eğitim Kurumları, bu yıl 60.yaşını kutlayacak. Yıl boyunca pek çok akademik ve sosyal etkinlik planladık. Bizim için bilim ve teknoloji geleceğin bir parçası, bu nokta önceki yıllarda Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji’nde “İnovasyon Merkezleri” ve “Bilim Merkezleri”mizi hayata geçirmiş, öğrencilerimize anaokulundan itibaren algoritmik düşünme ve kodlama eğitimini başlatmıştık. Halen devam eden bu eğitimlerle birlikte öğrencilerimiz ardunio, robotik, sanal gerçeklik uygulamaları, greenbox teknolojisi, 3D yazıcılarla üretim ve daha pek çok teknolojik uygulama olanağına her iki okulumuzda da sahipler. Önemli sonuçlar aldığımız bu projelerimize geçen yıl Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji lise kademesinde, “Future Kültür” dersini ekledik. Amacımız, öğrencilerin geleceğe yönelik fikir ve ürün ortaya çıkarabilmelerini sağlamaktı. Yine öğrencilerimizin Bilim ve Teknoloji alanında fikir ve projelerini destekleyecek ‘’Ön Kuluçka Merkezimiz’’ bu yıl da uygulamalarına devam edecek. Geçen yıl dereceye giren ve ödüllendirilen fikirlerin bu sene geliştirilmesi, patent ve telif gibi detaylarla üretim aşamasına geçirilmesi planlanıyor.

Bu yıl da, Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji Kampüslerinde kurulan “Ön Kuluçka Merkezi” ile öğrenci, öğretmen ve tüm çalışanların, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yaratıcı ve yenilikçi fikirleri merkezimiz çatısı altında değerlendirmeye alınacak.

Akademik eğitimin yanında öğrencilerinizi yeni dönemde sanatta, sporda ve kültürde neler bekliyor?Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji bünyesinde; spor, sanat, bilim ve kültür olarak 4 ayrı kategoride eğitsel ve öğrenci kulüpleri bulunuyor. Öğrenci kulüplerinde çok zengin bir yelpazeye sahip olan okullarımızda yıllardır gelenekselleşmiş ve çok sayıda ailenin tercih ettiği kış ve yaz okullarımız yeni dönemde de olacak… Yaz ve Kış okullarımızda İnovasyon, Sanat ve Spor olmak üzere üç alana ayrılıyor. Öğrencilerimize, Maker Programlama, Robotik, Kodlama, Satranç, Fotoğrafçılık, Seramik, Heykel, Tiyatro, Drone Pilotluğu, Arduino, Moda Tasarımı, Gemi Tasarımı, Model Uçak Yapımı gibi yetenek ve ilgi alanlarına göre birçok seçenek sunuyoruz…
Bilimsel alanda her yıl düzenlediğimiz gezilerimiz bu yılda devam edecek, Öğrencilerimizin lise hayatı boyunca mutlaka bu bilimsel gezilere CERN’e, Nobel’e, NASA’yı ziyaret etmelerini faydalı buluyoruz. Yine gelenekselleşmiş her sene olduğu gibi bu yılda İngiltere’de dil okulu ve öğrenci değişim programımız var… Öğrencilerimizi çok yönlü ve uluslararası anlamda farkındalığı oldukça yüksek bireyler olması için her konuda hayata hazırlamaya devam ediyoruz. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM MODELİMİZİ UYGULAYACAĞIZ
2019-2020 eğitim – öğretim yılında ulusal ve uluslararası alanda gündeminizde hangi projeleriniz olacak?60.yılında İstanbul Kültür Eğitim Kurumları için, anaokulundan üniversiteye bilimi sevdirme projelerimize devam edeceğiz. K12 düzeyindeki tüm öğrencilerimizde amacımız merak duygusunu geliştirmek. Bu yıl da, sürdürülebilir eğitim modelimizi uygulayacağız. Bu süreçte çocukların ilgi alanlarını beslemek ve yeni ilgi alanları oluşturmak amacıyla hedeflerimizi belirledik. Dijital değişimi günlük yaşamımızda deneyimliyoruz. Ve bu gelişme bir anda olmuyor, uzun vadeye yayılan bir süreç söz konusu... Düşünecek olursak bugünün 5 yaşındaki çocuğu, üniversiteden mezun olduğunda 25 yaşında olacak ve bu 20 yıllık sürecin bilim ve teknoloji eğitimi ve pratiği açısından iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Çocukların, böyle bir çağda birçok beceriye sahip olarak iş hayatına adımını atması gerekiyor. Yeni ders yılında da bilgisayarsız kodlama ve algoritmik düşünme yetisini küçük yaşlarda çocuklara vereceğiz. Bununla beraber, ulusal ve uluslararası sınavlar, proje yarışmaları, geçen yıl elde ettiğimiz Türkiye dereceleri ardından TÜBİTAK proje yarışmalarına katılımlarımız farklı okul kademelerinde bu yıl da devam edecek. 

Veli, öğrenci ve öğretmenlerin yeni eğitim – öğretim yılına nasıl başlamaları gerekiyor? Bu konuda velilere önerileriniz nelerdir?
Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bugünlerde öncelikli olarak öğrenciler, belirledikleri hedefler doğrultusunda düzenli ve disiplinli çalışmalılar. Düzenli ve disiplinli çalışma alışkanlığı edinmeleri onları başarıya ulaştıracak ilk basamaktır. Tabi bu yol hiçbir zaman tek başlarına adımlayacakları bir yolculuk hali olmamalıdır. Öğretmen, öğrenci ve aile iletişiminin bu üçgendeki önemi öğrencilerimizin başarısında yadsınamaz bir paya sahiptir. Veliler ise çocuklarının akademik ve sosyal yaşantılarına eş değer önem vererek takip etmeli, çocuklarının çalışmaları ve hedefleri arasındaki ivmeyi sorgulamalılar. Velilerinin yanında olduğunu, doğrusuyla yanlışıyla sahiplenildiğini bilen her çocuk bu güven hissinin verdiği motivasyonun somut olarak faydasını görecektir.
Öğretmenler, 21.Yüzyılın gelişen ve değişen koşullarına bağlı olarak öğrencileri iyi tanımalı, çocuğa özgü öğrenme yaşantısı planlamak için kendi zenginleştirmeli, her türlü gelişmeden haberdar olarak aktif uygulayıcılar olmalılar. Kuşaklar arasındaki farklılıklarının önüne her daim öğrenen ve geliştiren profiline sahip olarak geçebiliriz.

“KÜLTÜR”LÜ YÖNETİCİLER KALİTE BİLİNCİNE ÖNEM VERİR
2019-2020 eğitim öğretim yılında İstanbul Kültür Eğitim Kurumlarının ajandasında öğrencilere ve öğretmenlere yönelik neler olacak?
İstanbul Kültür Eğitim Kurumları, ilerici ve yenilikçi vizyonuyla 1960’tan beri kaliteli eğitim hizmeti sunmaya devam ediyor. 60.yılında da Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji güçlü akademik programı ve deneyimli öğretmen kadrosuyla öğrencilerini geleceğe hazırlamaya devam edecek. “Kültür”lü yöneticiler, öğretmenler ve tüm diğer çalışanlar kalite bilincine önem verirler. Öğrencinin yüksek akademik başarısı, üst eğitim kurumuna, bir mesleğe ve yaşama hazırlanmasında yetkinlik, hizmette ve eğitim niteliğinde sürekli iyileşme ve yenilikçi yaklaşımı bu yıl da ajandamızda olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.