banner

‘Ulusal ve uluslararası büyüme hedefimiz istikrarlı ve sürdürülebilir atılımlarla devam ediyor’




Elif Pehlevan - BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürü

elif_pehlevan“BİL Eğitim Kurumları, 100 yaşında olan Türkiye Cumhuriyeti’nin son 30 yılında eğitim hizmeti vermektedir. Bil Koleji ve Bil Kurs olarak tüm Türkiye’de ve dünyada yapılanmamızı sürdürüyoruz. Oluşturduğumuz değerle ne kadar fazla çocuğa, veliye ve eğitimciye dokunabilirsek o kadar büyüyoruz demektir. Kaliteye ve her detayı ayrı düşünülmüş, her parçası diğerini tamamlayan bir bütüne inanıyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda büyüme hedefimiz kendi hızında, organik ve kendini geliştiren, kendiyle rekabet eden bir kalite anlayışıyla devam edecek.”

BİL Eğitim Kurumlarının kuruluş ve gelişim sürecinden bahsedebilir misiniz?
BİL Dershaneleri; 1994 yılında, Türkiye'nin en büyük sermayesinin eğitimli insan gücü olduğuna inanan akademisyen ve iş adamlarının bir araya gelmesiyle kurulmuş ve BİL Eğitim Kurumlarının ilk yapı taşlarından olmuştur.
Kısa sürede birçok başarıya imza atmış olan BİL Eğitim Kurumları, "kendi kendine yetebilmek" ve "eğitimden kazandığını yine eğitime yatırmak" ilkeleri ile hareket etmiş, bünyesine yeni şubeler katarak, faaliyet alanını geliştirmiş ve yatırımlarını sürdürmüştür. Bilginin egemenliğine inanan BİL Eğitim Kurumlarının lokomotifliğinde başlayan yatırımlar zincirine zaman içinde yeni halkalar eklenmiştir. Bilimsel ve teknik alanlardaki tüm gelişmeleri toplam kalite anlayışı ile hizmet ve ürünlerine yansıtan BİL Eğitim Kurumları, 30 yıllık mazisini birçok şirket ve yüzü aşkın eğitim kurumu ile renklendirmiştir. BİL Holdingin maddi ve manevi destekleri ile kurulan Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfının bünyesindeki öncü ve örnek meslek yüksekokulu Anadolu BİL MYO ve çağdaş İstanbul Aydın Üniversitesi ülkemizin eğitiminde ilklere imza atmaktadır. BİL Eğitim Kurumları; demokrasiye inanan felsefesiyle çağdaş, yenilikçi projelerini ülkemizin ve insanlığın hizmetine sunmaya devam etmektedir. 2018 yılında ailemize katılan Kıbrıs İlim Üniversitesi de ulusal ve uluslararası platformlarda dünya vatandaşları yetiştiren, ülkemizin çocuklarına ve yetişkinlerine 7’den 70’e eğitim hizmeti sunan bir eğitim kuruluşu olmuştur. Şu an Bil Eğitim Kurumları 39 şehrimizde; 43 kolej ve 46 kurs merkezinde Türkiye genelinde online ve yüz yüze eğitim programları ile hibrit eğitimin öncüsü olarak öğrencilerine hizmet vermektedir.

BİL Eğitim Kurumlarının eğitim anlayışı nasıl oluşturuldu? Nasıl bir eğitim sistemi uyguluyorsunuz? Kurumlarınızı diğer eğitim kurumlarından farklı kılan özellikler nelerdir? Markanızın gelecek dönem hedeflerinde neler var?
Bil Eğitim Kurumlarının tüm alt yapısı İstanbul Aydın Üniversitesinin özellikle eğitim ve fen fakültesi akademisyenleri tarafından oluşturulmuştur. K12 ve üniversite, BİL Koleji ve İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir. BİL Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan BİL Çocuk Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından programı ve sistem içeriği geliştirilen proje okulu olarak Türkiye'de yaygın bir eğitim kurumu haline gelmektedir. BİL Çocuk Üniversitesi programımızda zenginleştirme eğitimi temel alınarak hazırlanan 30 farklı atölye bulunmaktadır.
BİL Kolejinde hibrit öğrenme şekli “Harmanlanmış Eğitim Modeli” uygulanmaktadır. BİL Koleji öğrencileri örgün ve uzaktan eğitimin bir arada uygulandığı, hibrit model ile geleceğin dünya vatandaşları olarak yetişirler. Kurumlarımızda yurt içi ve yurt dışı eğitim programları, pratik ve aktif öğrenme sistemi ile eğitim olanakları sunulmakta, İngilizce’nin yanında Rusça, Fransızca, İspanyolca ve Almanca dil eğitimi verilmektedir. Bize özel dijital yabancı dil platformumuz billanguages.com desteğiyle öne çıkarılmakta, dikkat güçlendirme çalışmaları eğitim müfredatında yer almakta, Yetenek Haritası Projesi ile öğrenciler yetenek atölyelerine yönlendirilerek ilgileri ve doğrultusunda keyifli vakit geçirmekte ve kendilerini geliştirmektedirler.
Öğrencilerimiz mentorluk sistemiyle takip edilerek sağlıklı bir gelişim süreci izlenmekte, RADAR sistemiyle okula kabul sürecinde psikolojik danışmanların öncülüğünde BİL ailesine katılmakta, Erasmus + ve MUN projeleri ile dünyaya kucak açabilmekte, uluslararası ve ulusal proje ve olimpiyat yarışma organizasyonları ile önder olmakta, Tadımlık Üniversite ve Tadımlık Üniversite International Projesiyle kariyer sürecine dâhil olmakta ve üniversite deneyimi yaşamakta, STEM Eğitimi ile problem çözen, yaratıcı ve üreten nesil olmaları sağlanmakta, BİL Atölyeleri ile deneyimsel öğrenmeyle hayata hazırlanmakta, Robotik Yazılım Kodlama uygulamasıyla inovatif projeler üretmekte, BİL Talks gibi kendilerini ifade edecekleri bir platform ile başarı kültürünü benimsemektedir.
BİL LEARN ile öğrencilerimizin tüm uzaktan eğitim süreçleri “Akademik İlerleme Takip Sistemi” ile yürütülmektedir. Uluslararası Kariyer Merkezimizle 9. sınıftan itibaren öğrencilerimizin uluslararası kariyer planlamaları yapılır ve portfolyoları için gerekli çalışmalar planlanır. Hepimiz biliyoruz ki, öğrencilerimizin okullarımızda kazanacakları bütüncül bakış açısı ve deneyimsel öğrenmeyle edindikleri beceriler sayesinde geleceğe emin adımlarla ve daha güçlü ilerleyeceğiz. BİL Eğitim Kurumlarının varoluş temellerini oluşturan 21. yüzyılın temel becerileri ile inovatif düşünme sistemini kazandıran, bütün dünyayla konuşabilecek dil yeterliliklerine ulaşmalarını sağlayan yerel ve evrensel değerlerin bütünlüğünü kavramaları için çıktığımız bu eğitim yolculuğunda büyüyerek yolumuza devam edeceğiz.

Okullarınızda Sosyal Sorumluluk Projeleri uyguluyor musunuz? Bunlar Nelerdir?
AKEV iş birliği ile yürüttüğümüz projelerimizle Türkiye genelinde dezavantajlı bölgelerde ihtiyacı olan öğrenci ve ailelere destek oluyoruz. Genel merkez tarafından düzenli olarak kademelerimizde uygulanan projelerden bazılarını söylemem gerekirse; anaokulunda sokak hayvanlarına mama ve su yardımı, kendi adına bir fidan dikme vb.; ilkokulda engelli bireylere destek projeleri, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımıza destek projeleri yürütülmektedir. Ortaokulda görme engelli arkadaşlarına kitap okuma, huzurevlerinden birine gidip yaşlılara kitap okuma, yeşil alanlara ya da okul bahçesine koyulmak üzere kuş yuvası yapımı vb. projeler; lisede ise dar gelirli insanlarımıza ve dezavantajlı bölge okullarına yardım projeleri yürütülmektedir. Gaziantep Nurdağı’nda İstanbul aydın Üniversitesi Yaşam Köyünde misafir edilen depremzede ailelerimize sosyal ve psikolojik destek; okul çağındaki öğrencilere ise akademik destek veriyoruz.

Aynı başarı ve niteliği tüm kurumlarda yakalayabilmek için nasıl bir yönetim modeli uyguluyorsunuz?
Tüm dünyada hiper kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimine doğru hızlı bir yönelme var. Bu da bize gösteriyor ki artık hepimiz kendi istediğimiz alanda, zamanda ve şekilde öğrenme ihtiyaçlarımız nasıl karşılanıyorsa ya da bunu kim / ne karşılıyorsa onu tercih edeceğiz. Bu da bize gösteriyor ki artık hepimiz okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler olarak birbirimizin tercih ve isteklerini doğru anlamak zorundayız. Biz BİL Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizle karşılaştığımız anı onları tanımaya, anlamaya, beklentilerini öğrenmeye, okul kültürünü konuşmaya ayırıyoruz. Her şeyin karşıdakini iyi tanımaktan, doğru yönlendirmekten geçtiğine inanıyoruz. BİL’de öncelikle “Her öğretmen rehber öğretmendir” diyerek, öğretmen gelişim programlarımızı çocukların yaş grubu özellikleri, davranışları, tercihleri kapsamında dizayn ediyoruz. Okul sadece öğrenme alanı değil bizim sosyalleştiğimiz, kendimizi ifade ettiğimiz, temsil ettiğimiz bir yer. Bu yüzden çocuklarımıza “BİL Talk” gibi kendilerini, başarılarını anlattıkları etkinlikler, münazaralar, spor müsabakaları, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım desteği sağlıyoruz. Yaşadıkları dünyaya ve insanlara duyarlılıkları, farkındalık kazanmaları adına da sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz.
BİL Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizin akademik başarının yanı sıra spor ve sanat alanlarında da başarılı olmalarını sağlamak amacıyla yetenek kulüpleri açıyor, spor ve sanat bursu ile öğrencilerimizin katıldıkları yarışmalarda okullarımızı başarıyla temsil etmelerini ve BİL markasının değerini yukarıya taşımalarını hedefliyoruz.

BİL’DE ULUSLARARASI EĞİTİM PROGRAMLARI
Ulsy-ulararası eğitim programlarımız ana başlıklar olarak sayacak olursak;
* Advanced Placement (AP)
* Uluslararası Kariyer Danışmanlığı
* Erasmus+ Projeleri
* Çift Diploma Programı
* MUN (Model United Nations)
* E-Twinning Projeleri
* International Meet Ups
* İngiltere Yaz Kampı
* Dubai Kış Kampı

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.