banner

MEB bizleri görmezden gelme duy sesimizi!




İnşaat Teknolojileri/Yapı Tasarımı Öğretmenliği Bölümü Kadro Talebi

Mesleki ve Teknik eğitimin genel olarak sorunları olmakla birlikte İnşaat Teknolojileri/Yapı Tasarımı bölümüne çok daha fazla sorunu bulunmaktadır. 13 yıldır süren kadro sorunlarımız bizleri adeta hayattan koparmıştır.

İnşaat Teknolojileri/Yapı Tasarımı bölümüne 2011 Ağustos öğretmen atamalarında 2 kadro, 2012 Şubat öğretmen atamasında ise 8 kadro açılmış ve en son atanan kişinin KPSS puanı 84,809 puan olarak belirlenmiştir.     

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin yakın zamanlarda internet sitelerinde yayınlamış oldukları öğretmen ihtiyaç listelerinde İnşaat Teknolojileri/Yapı Tasarımı alanı için sadece İstanbul’da 31 açık olmakla birlikte(Bkz.http://istanbul.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2012_07/24094920_istanbul_norm_durum_listesi.rar ) genel açığın (ihtiyacın) yaklaşık 100 civarı olduğu tahmin edilmektedir.

İnşaat Teknolojileri/Yapı Tasarımı Öğretmenleri olarak Milli Eğitim Bakanlığından, yaklaşık 100 ihtiyaç bulunan İnşaat Teknolojileri/Yapı Tasarımı branşının bütün ihtiyaçlarına cevap vermesini ve 2012 Ağustos öğretmen atamalarında Türkiye’deki genel açık kadar kadro vermesini talep ediyoruz. Zaten ihtiyacın az olduğu İnşaat Teknolojileri/Yapı Tasarımı bölümündeki ihtiyacı herhangi bir oranla çarpmadan bütün ihtiyacın kapanmasını istiyoruz. Ağustos ayındaki 40binlik kadro dağılımında İnşaat Teknolojileri/Yapı Tasarımı bölümüne 100 kadro verilebilmelidir. Bu imkânsız değildir.

Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuyu ciddiye alıp hassasiyetle yaklaşmasını ve talebimizin yerine getirilmesini bekliyoruz.

İnşaat Teknolojileri/Yapı Tasarımı Mezunu Öğretmenler

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.