banner

Türk Eğitim Vakfı’ndan (TEV) 210 bin öğrenciye burs




Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, vakfın bugüne kadar 210 bin öğrenciye bur verdiğini söyledi.

TEV'in 47'nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çaykara ilçesine bağlı turizm merkezi Uzungöl'de fidan dikim töreni düzenlendi. Uzungöl'ün girişinde, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünce tahsis edilen alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek ve gönüllülerin yanı sıra üzerinde "bir fidan her şeyi değiştirebilir" yazılı tişört giyen TEV Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler katıldı.

Bilal ve beraberindekiler, kuruluş yıl dönümü anısına 47 fidanı toprakla buluşturdu. Kutlama programı, daha sonra Uzungöl piknik alanında müzikli eğlence ile devam etti.

Güsel Bilal, burada yaptığı konuşmada, TEV'in dünyanın en başarılı vakfı seçildiğini söyledi.

Almanların bu yıl, 150 ülkede vakıflar arasında TEV'i birinci seçtiğini belirten Bilal, "'TEV, Türkiye'de eğitime en çok önem veren sivil toplum kuruluşudur. TEV, 9 ülkeyle çalışıyor. Böylece TEV, ülkemizden daha önce AB'ye girmiş oluyor'' dedi.

Bilal, TEV'in bugüne kadar 210 bin öğrenciye burs verdiğini ifade ederek, ''TEV 515 öğrenciyi yüksek lisans için yurt dışına gönderdi. 27 öğretim kurumu açtı. Böyle bir kurum Türkiye'de başka yok. Zaten eğitim alanında ilk kurulan vakıf da TEV. Kurucumuz, Türkiye'ye çok büyük hizmeti dokunan Onursal Başkanımız rahmetli Vehbi Koç ve 201 hayırseverdir. Onları her zaman minnetle anıyoruz'' diye konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) toplam 4 bin 800 öğrenciye burs sağlandığını vurgulayan Bilal, şunları kaydetti:

''KTÜ'de bu sene ise 168 burslu öğrencimiz öğrenim görüyor. Meslek liselerinde daha önce 724 öğrencimiz okumuş. Bu sene 34 öğrencimiz burslu okuyor. Bunların toplamı 5 bin 524'tür. Trabzon, Türkiye'nin en başarılı illerinden birisi ve TEV'in de gönül verdiği şubemiz. Hepimizin eğitime destek olması lazım. Gençlerden de destek bekliyoruz.''

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek ise TEV'in 47'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen fidan dikim töreni ve pikniğin amacının, gençlere sosyal sorumluluk bilinci aşılamak olduğunu söyledi.

Etkinlik, gölde kano gösterisi, bisiklet turu ve uçurtma şenliği ile devam etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.