banner

Sabancı Vakfı 380 yeni öğrenciye burs verecek




2015 - 2016 eğitim yılında da lisans ve ön lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayacak olan Sabancı Vakfı, her yıl 380’i yeni olmak üzere, toplamda 1500’e yakın öğrenciye burs veriyor.

üniversite öğrencisiSabancı Vakfı, 41 yıldır maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vererek gençlerin eğitimini destekliyor. 2015 - 2016 eğitim yılında da lisans ve ön lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayacak olan Sabancı Vakfı, her yıl 380’i yeni olmak üzere, toplamda 1500’e yakın öğrenciye burs veriyor. Vakfın 41 yılda verdiği burs sayısı 41 bini aştı.

Sabancı Vakfı Bursları, üniversiteye ilk girişte başlayıp, öğrenci mezun olana kadar devam ediyor ve her yıl Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsıyor. Öğrencilere mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü de getirmiyor. 2014-2015 eğitim yılında aylık burs tutarı lisans öğrencileri için 375 TL, ön lisans öğrencileri için 200 TL olup bu eğitim yılın burs tutarı Eylül ayında belirlenecektir.

Yeni yerleşen öğrencilere 4 farklı tip burs programı

Sabancı Vakfı, burs kontenjanı ayırdığı üniversitelere (Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik) yeni yerleşen öğrencilere yönelik dört farklı burs programı sunuyor.

1- Üniversiteye Giriş Bursu, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayan öğrencilere veriliyor.

2- Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini yine bu illerden birinde tamamlayarak LYS’de yerleştirme puanı ile sıralamanın en üstünde olan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen her ilden 1’er öğrenciye veriliyor.

3- Sabancı Vakfı-Vista Bursu, burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin meslek yüksekokullarına bağlı 2 yıllık “Turizm ve Seyahat Hizmetleri” ile “Turizm ve Otel İşletmeciliği” Bölümlerine belirlenen ortaöğretim başarı puanı ile sınavsız yerleştirilen öğrencilere veriliyor.

4- Engelli Öğrenciler Bursu; görme, ortopedik ve işitme engelli grupları içerisinde olup, LYS’de yerleştirme puanı ile sıralamanın en üstünde olan ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen her gruptan 5’er öğrenciye veriliyor.

Burs Başvuruları Üniversitelerin Burs Ofislerine Yapılacak

Sabancı Vakfı burslarına üniversitelerin burslarla ilgili birimlerinden temin edilecek başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılabiliyor. İlan edilen koşullara uygun öğrencilerin, burs başvurularını kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin öğrenci işleri ya da burs ofislerine üniversitenin belirlediği tarihlerde teslim etmeleri gerekiyor. Burs başvuru tarihleri genellikle Eylül ayı içinde olmakla beraber, öğrencilerin üniversiteye ilk kayıtlarını yaptırdıktan sonra duyuruları dikkatle takip etmeleri öneriliyor.

Burslar hakkında ayrıntılı bilgi “www.sabancivakfi.org” web sitesinden alınabiliyor. Sorular için “ Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ” adresine ulaşılabiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.