banner

Ömer Dinçer öğretmenlere seslendi




Milli Bakanı Dinçer, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada ''Ülkemizi bilgi toplumuna ve 2023 hedeflerine ulaştıracağınıza inancımız sonsuz'' dedi.

omer dincer oretmenler gunu''Öğretmenler Günü'' dolayısıyla Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen kutlama törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, 81 ilden gelen öğretmen temsilcileri ile davetliler katıldı.

Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başladıktan ilk başlattığı çalışmalardan birinin öğretmenlik mesleğine ilişkin politikaların, stratejilerin geliştirilmesi olduğunu kaydeden Dinçer, ilk olarak bir çalıştay düzenlediklerini, çalıştayda ortaya konan görüşler ve çözüm önerileri ışığında Türkiye'de ilk defa önümüzdeki yıllar için bir yol haritası olacak, ''Ulusal Öğretmen Stratejisi Belgesi''ni hazırladıklarını anlattı.

Bu belgeyle 3 temel hedefe ulaşmayı amaçladıklarını dile getiren Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunlardan biri her sınıfa nitelikli öğretmenin ulaşmasını sağlamak, ikinci olarak öğretmenlerimizin mesleki ve kurumsal bağlılığını iyileştirmek ve sürdürülebilir kılmak, son olarak da öğretmenlik mesleğinin algı ve statüsünün güçlendirilmesidir. Öğretmen eğitimi ve mesleki gelişime ilişkin sorun alanlarının, amaç ve hedeflerin, öncelik alanlarının ve alınacak tedbirlerin yer aldığı 'Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi Taslağı'nın yasalaşıp uygulamaya geçmesiyle, ümit ediyorum, öğretmenlik mesleğinin birçok sorununu arkamızda bırakmış olacağız.''

Dinçer, şunları kaydetti:

''Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere hitaben 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' demişti. Öğretmenlerimiz de sabır, sevgi, inanç ve fedakarlıkla bu emanete sahip çıkmışlar, üstlendikleri misyonu hakkıyla yerine getirmişlerdir. Bundan sonra da bu misyonu geliştirerek sürdüreceğinize, ülkemizi bilgi toplumuna ve 2023 hedeflerine ulaştıracağınıza inancımız sonsuzdur.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.