banner

Öğretmenlere ‘ek gelir’ getirecek ücret belli oldu




Talim Terbiye Kurulu’nun öğretmenlere ‘ek gelir’ sağlayacak ‘kitap inceleme’ çalışmasında verilecek ücret belli oldu.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Karip, öğretmenlere ’ek gelir’ sağalaycak kitap inceleme ücretlerini açıkladı. Buna göre alınacak ücret 650 ile 1100 TL arasında olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, kitap inceleme karşılığı öğretmen ya da akademisyenlere ödenecek ücretin 90 bin rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımıyla elde edileceğini bildirdi.

Karip, ''Bir kitabı 6 kişi inceleyecek olursa, bir kişi için ilkokul kitabında 650-700 lira, ortaokul kitabında 850-900 lira civarında, lise kitabında ise bin 100 lira civarında ücret verilecek'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.