banner

DÖNÜŞÜM, Bir Adımla Başlar!




Egebil Eğitim Grubu, Egebil Kolejleri ve Dönüşüm Kolejlerinin ardından Dönüşüm Kurs markasını da geçtiğimiz günlerde sektöre tanıttı. Egebil Eğitim Grubu Genel Müdürü Didem Tolunay ile Dönüşüm Kurs markası hakkında konuştuk.

didem_tolunay_egebilDÖNÜŞÜM KURS markasının çıkış hikâyesi nedir?
Eğitim hakkı, insan için yaşama hakkı kadar kutsal ve bir o kadar da insanlığın geleceği ile doğrudan ilişkili bir kavramdır. Günümüz dünyasında ne yazık ki her çocuğun eşit şartlarda eğitim-öğretim hizmetlerinden yararlanamadığı, su götürmez bir gerçektir. Bir öğretmen kuruluşu olan EGEBİL Eğitim Grubu olarak biz, her öğrencinin olabildiğince eşit şartlarda eğitim-öğretim hizmetlerinden faydalanması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla farklı, sade, yenilikçi, ihtiyaç odaklı ve inovatif bir yaklaşımla her öğrencinin hak ettiği eğitim-öğretim hizmetlerini alabileceği DÖNÜŞÜM KURS markasını tasarladık.

DÖNÜŞÜM KURS’un bilinen kurslardan farkı nedir?
DÖNÜŞÜM KURS, her öğrencinin eğitim alabileceği, bilimi ve kültürü ön plana çıkaran bir anlayış ve yoğun akademik sistemi ile çatısı altındaki her öğrenciyi eğitimin tüm alanlarında geleceğe taşımayı hedefleyen bir tasarımdır. Elbette, sıradan kurs yapılarındaki klasik, fabrikasyon anlayıştan farklı olarak bireye özgü gelişim evrelerini odağa alan ve öğrenciyi başlangıç seviyesi ne olursa olsun hedeflenen seviyeye taşıyan d2 (dekare) modeli, DÖNÜŞÜM KURS’un en önemli farkıdır. Her öğrenci kendi gelişim seviyesi ve hızına uygun olarak ihtiyacı olan tüm desteği alır.

DÖNÜŞÜMDE D2 MODELİ
D2 (dekare) Modeli Nedir?
Doğada her şeyin bir döngüsü olduğu gibi her bireyin de bir yaşam ve öğrenme döngüsü vardır ve her yeni bilgi ile yeni bir döngü başlar. Dönüşüm Kurs çatısı altında her öğrenci kendi gelişim döngüsüne uygun bir dönüşüm süreci yaşar. Akademik başarısı yüksek bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Dönüşüm Kurslarında eksiklerin giderilmesi ve her öğrencinin kendi gelişimi DÖNÜŞÜM KURS doğrultusunda potansiyelinin en üst seviyesine taşınması hedeflenmektedir.
D2 Modeli, bu süreç ekseninde “değerlendirme” ve “değiştirme evresi”ni içerir. Her yeni konuya başlarken sınıf seviyesine uygun olarak öğrencinin ne bildiğini tespit edileceği bir ön test uygulanır ve yol haritası belirlenir. Bu evre D2 modelimizin değerlendirme evresidir. Değiştirme evresi ise değerlendirme sonuçlarına göre öğrencilere ihtiyaçları olan kazanımların edindirildiği ve bilgi eksiklerinin tamamlandığı aşamadır. Böylece öğrenci eksik olduğu tüm konularda değerlendirme ve değiştirme evrelerinden geçerek kendi öğrenme döngüsünü tamamlamış olacak ve dönüşümü yakalayacaktır.

egebil“DÖNÜŞÜM” markası, tam da eğitimde dönüşüm kavramının tartışıldığı dönemde sektöre giriş yaptı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Biz, eğitimde dönüşüm kavramını pandemiyle birlikte değil pandeminin çok öncesinde de telaffuz etmiş, eğitimde “yeni nesil” anlayışının kıvılcımı olmuş bir eğitim grubuyuz. DÖNÜŞÜM markası, 1.5 yıl önce tam da bu anlayışla, ülkemizin ve dünyanın hangi noktaya evrildiği doğrultusunda eğitimde dönüşümün kaçınılmaz olduğu vizyonuyla, değişen ve dönüşen dünyadaki öğrenci ve veli ihtiyaçlarının neler olacağına kafa yorularak, bu öngörüyle oluşmuş bir fikir idi. Ülkemizde ve dünyada eğitim sektörünün sayısal verileriyle, analizleriyle nereye gittiğini değerlendirdiğimizde gerçekten ihtiyaç odaklı, öğrenci ve velinin beklediği ve özlediği doğru eğitim tasarımıyla öğrencileri buluşturmak ve bu anlamda olabildiğince çok insana dokunmak amacıyla önce Dönüşüm Koleji ardından da Dönüşüm Kurs markasını yarattık. Kurslar, sektörde sınav hazırlığı anlamında ihtiyaç odaklı kurumlar; bunu yadsıyamayız ancak kurs yapılarının da değişen öğrenci ihtiyacına göre güncellenmesi gerekliydi. Az önce de bahsettiğim gibi eğitim-öğretim modeliyle, yayınıyla, dijitaliyle, bireysel öğrenme döngüsüne odaklanmasıyla bambaşka bir kurs kavramı yarattık ve bu anlamda da mutlu ve gururluyuz.

DÖNÜŞÜM KURSLARININ büyüme modeli nasıl olacak?
Türkiye’de özel öğretim tasarımında ister kolej ister ek eğitim-öğretim hizmetlerini sağlayan kurslar olsun ihtiyaç odaklı yepyeni tasarımlara ihtiyaç vardır. Bu yeniliği yakalayamazsanız kalıcı olamazsınız. Bir öğretmen kuruluşu olan Egebil Eğitim Grubu olarak biz değişimi, yeniliği, dönüşümü daima kovalıyoruz ve kovalamaya da devam edeceğiz. En önemli sorun şu ki dün bilginin güncellenme ve bilgiye ulaşma hızı daha düşükken bugünün dünyasında bu hız artık saliselerle ifade edilmekte. Dolayısıyla eğitim sektöründeki kurumlar bu hıza ayak uydurmak ve kendini sürekli güncellemek zorundadırlar. En başta da ifade ettiğim gibi, ihtiyaç odaklı eğitim-öğretim modeliyle kaliteli eğitimi olabildiğince çok öğrenci ve veliyle buluşturarak eğitimde fırsat eşitliği yaratmak, DÖNÜŞÜM markamızın temel amacı.

AKREDİTE FRANCHISE MODELİ UYGULUYORUZ
DÖNÜŞÜM KURSLARI, “DÖNÜŞÜM’Ü YAKALAYIN!” sloganıyla, eğitime bakış açısı değer yaratmak üzerine olan eğitimcilerle buluşarak özlenen ve beklenen eğitim-öğretim ihtiyaçları doğrultusunda, özel öğretim sektörüne bambaşka bir soluk getirmeyi ve kaliteli eğitim-öğretim hizmetlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilerle buluşturmayı hedeflemektedir.
Egebil Eğitim Grubu çatısı altındaki tüm kurumlarımızda olduğu gibi Dönüşüm Kurslarımızda da bilinen klasik franchise sistemi yerine tüm şubelerimizi geliştirme, maliyetleri düşürme ve tercih sebebi olma oranlarını artırmak üzerine odaklanmış akredite sistemi uygulamaktayız.
Gittikçe büyüyen iş ailemiz, tüm Türkiye’de güçlenen yapımız ve paydaşlarımızla birlikte kurumlarımızı, dolayısıyla ülkemizi eğitim anlamında güvenle geleceğe taşımak, nihaî amacımızdır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.