banner

Bugüne kadar 200 bin burs verdi




1967 yılından bu yana Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2013-2014 öğretim yılında yurt dışı yüksek lisans ve üst ihtisas bursu almaya hak kazanan 82 yeni bursiyerini tanıttı.

19 Haziran 2013 tarihinde yurt dışı bursiyerleri tanıtmak amacıyla TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ve TEV Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, yurt dışı bursları için işbirliği yapılan İngiltere, Fransa ve Almanya konsolosları, bağışçılar ve TEV gönüllüleri de katıldı.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, konuşmasına “Tam 46 yıl önce 4 Mayıs 1967 yılında Merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül veren 205 Türk aydını tarafından kurulan Türk Eğitim Vakfı’nın bugün de aynı kararlılık ve adanmışlıkla Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime katkı verdiğini gururla belirtmek isterim” cümleleriyle başladı.

Ömer M. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Vakfımız kuruluşundan bu yana, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, meslek yüksekokulu, yüksekokul, üniversite, master ve doktora öğrencilerine verdiği 200 bin bursla çağdaş ve büyüyen Türkiye’ye sağladığı desteği sürdürmektedir. Türk Eğitim Vakfı, geleceğimizin liderlerini desteklemek üzere, 2007 yılından itibaren ‘TEV Üstün Başarı Bursu’ vermeye başlamıştır. Halen 216 öğrenci TEV Üstün Başarı Bursu almaktadır.  Üniversitede ilk 2 bine giren ve liderlik vasıfları olan öğrenciler arasından seçilen Üstün Başarı Bursiyerleri, ayrıca çeşitli sosyal etkinliklerle de desteklenmektedir.”

82 genç daha yurt dışında geleceğe hazırlanacak…

TEV’in 1969 yılından bu yana üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim adamı ve sanatçı gibi Türkiye’nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştirmek üzere başarılı gençlere yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi imkanı sağlamak için dokuz ülke ile işbirliği yapan Türkiye’deki tek sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Ömer M. Koç;  “Bugün yurt dışında 102 gencimiz eğitimlerine devam ediyor. Bu yıl da 82 başarılı gencimiz yurt dışına yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimine gönderilmek üzere seçildi. Böylece, 2013-2014 öğretim yılında toplam 184 gencimiz yurt dışı burslarımızdan yaralanacak. Yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapan gençlerimize Türk Eğitim Vakfı olarak her yıl toplam 1,5 milyon dolarlık burs fonu ayırıyoruz. İşbirliği yaptığımız kurumların da destekleriyle yurt dışı bursiyerlerimize 3 milyon dolarlık bir katkıda bulunuyoruz” dedi.

2013- 2014 eğitim döneminde;

TEV kaynaklarından master öğrenimi için ABD’ye 6, İngiltere’ye 2, TEV-İngiltere Hükümeti Chevening burslarından İngiltere’ye 5, TEV-DAAD burslarından Almanya’ya 40, TEV Fransız Büyükelçiliği burslarından Fransa’ya 5, TEV-Garring Vakfı Burs Fonu’ndan Danimarka’ya 2, TEV-IE Business School Madrid burslarından İspanya’ya 2, TEV-TOFAŞ Burs Fonu’ndan İtalya’ya 2, TEV-TÜSİAD 40.Yıl Burs Fonundan İngiltere’ye 1 genç ayrıca doktora öğrenimi için TEV-SINGA burslarından Singapur’a 15 genç ile araştırma çalışmaları için Dr. Orhan Birman Burs Fonu’ndan ABD’ye 2 uzman tıp doktoru gönderilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.