banner

Rusya Hükümeti Burs başvuruları başladı




Yabancı hükümet bursları kapsamında verilen Rusya Hükümeti Burs başvuruları bugün başladı. Başvurular 18 Mart'a kadar yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, yabancı hükümet bursları kapsamında Rusya Hükümeti Burs başvurularıyla ilgili duyuru yaptı. Bakanlıktan yapılan duyuruda, Rusya Hükümet Bursu başvurularının 18 Mart'a kadar alınacağı belirtildi.

Ayrıntılı bilgi için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında verilen Yabancı Hükümet Bursları kapsamında Rusya Hükümeti Burs başvuruları bugünden itibaren alınacak. Başvurular 18 Mart 2014'te sona erecek. 

Rusya Hükümet Bursu başvuru şartları;

Doktora ve yüksek lisans için Rusça veya İngilizce dillerinden birisini iyi derecede bildiğini gösteren dil belgesine sahip olmak.

Başvuru için 35 yaşından gün almamış olmak.

Dil bursu için üniversite 4. sınıf öğrencisi veya lisans mezunu olmak.

Sahip olunan pasaport en az 18 ay geçerli olmalıdır.

HIV ve AİDS virüsü taşımadığını gösteren sağlık raporu sahibi olmak.

Doktora ve Yüksek lisans adaylarının 7 adet fotoğrafa sahip olmaları gerekmektedir (boy 4x6).

Pasaport, sağlık raporu, belgelerin noter onaylı ve çevirili olması şartı mülakatı geçen adaylar için geçerlidir.

http://www.russia.edu.ru/enter/2014/  adresindeki başvuru formlarını doldurup mülakat günü elden teslim etmek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.