banner

Öğretmene darp ve tecavüze 108 yıl hapis




Pasinler ilçesinde öğretmen A.K'yi darbederek tecavüz ve gasp ettikleri iddiasıyla haklarında ağırlaştırılmış müebbet ve 19 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezası istenen iki sanığa, 108 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ümit Aydemir ve Kadir Narmanlı ve tarafların avukatları katıldı.

Haklarında "Kasten öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve "nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel saldırı" suçlarından ise 19 ile 32 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklar karar öncesi son savunmalarını yaptı.

Sanıklardan Narmanlı savunmasında, A.K'nin olayın hemen ardından başlatılan soruşturma sırasında, 40 ayrı kişiyi teşhis ettiğini, bu kapsamda kendisinin de iki kez gözaltına alındığını ancak serbest bırakıldığını, üçüncü kez tekrar gözaltına alındığında ise tutuklandığını belirterek, kendisinin bu olayla bir ilgisinin bulunmadığını, iddia edildiği gibi tecavüz girişiminde bulunması halinde mağdurun kendisinin yüzünde, başında ve saçında bir takım kalıcı izler bırakması gerektiğini savundu.

Narmanlı, kendisinden alınan kan ve sperm örneklerinin mağdurdan alınan örneklerle uyuşmadığını iddia ederek, "Ben iddia edildiği gibi söz konusu öğretmene tecavüz etmedim. Ben bu olayda suçsuzum" dedi.

Aydemir de suçsuz olduğunu, bu olayla bir ilgisinin bulunmadığını ifade ederek, beraatını talep etti.

Sanık avukatları da savunmalarında, mağdurun olay anından itibaren sürekli çelişkili eşkaller ve ifadeler verdiğini iddia ederek, polisin de basının ve kamuoyunun baskısı karşısında müvekkillerine baskı yaparak olayı itiraf etmeye zorladıklarını ve uğradıkları baskı karşısında müvekkillerinin de olayı kabul etmek zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

Duruşmaya verilen 1,5 saatlik aranın ardından Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk, "Kasten öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel saldırı" suçlarından sanıklardan Narmanlı'yı 58 yıl, Aydemir'i ise 50 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Okul çıkışında kafasına taş vurularak darp edilmişti

Pasinler ilçesinde, 6 Nisan 2011'de Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni A.K, okul çıkışında kafasına taş vurularak darbedilmiş, olayla ilgili soruşturma kapsamında 5 Mayıs 2011'de gözaltına alınan Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir, Pasinler Sulh Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmeye teşebbüs", "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma" suçlarından tutuklanmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.