banner

DAS Akademie Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır




Alanında uzman akademik kadrosu sürekli olarak büyüyen ve yeni eğitim öğretim dönemine ses getirecek yeniliklerle girmeye hazırlanan Almanca eğitiminin öncü ismi DAS Akademie’nin yöneticileri yeni projelerini, güçlenen akademik kadrosunun hedeflerini ve vizyonunu anlattı. 

das_eylul_2023DAS AKADEMİE EĞİTMEN KADROSU İLE GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR
DAS Akademi’nin Almanca eğitimine verdiği önemi ve çabayı anlamak için önce yöneticilerini tanımamız lazım. Yabancıl dil öğretimine yıllarını vermiş iki eğitimcideneyimleri ve her şeyin üzerinde tuttukları öğretmenlik idealleri ile eğitim kadrosuna da liderlik ediyor. DAS Akademie Kurucusu Nilgün Akdoğan ve kurum CEO’su Azize Sorguç eğitim yöneticiliği rollerindeki iki anahtar isim olarak öne çıkıyor. 25. kuruluş yıldönümünü kutlamakta olan DAS Akademie,bu iki eğitimcinin önderliğinde,eğitim dünyasında adını en güvenilen kurumlar arasına yazdırmaya devam ediyor. DAS Akademie’nin büyüyen ve güçlenen eğitimci ağırlıklı kadrosundan bahsetmiştik, bu bağlamda kurumun eğitim vizyonuna katkı sağlayan yeni isimleri yakından tanıyalım.
DAS Akademie Business Development & E-Learning Direktörü Mona Aykul, 2016 yılında Türk-Alman Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmış, 2020-2022 yılları arasında da aynı üniversitenin uzaktan eğitim sistemini kurmuş ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü yapmıştır. Akademik çalışmalarında eğitim teknolojileri, öğretim tasarımı, dijital yetkinlikler ve e-öğrenme konularında yoğunlaşmış, Türkiye ve Avrupa’da önemli konferans ve etkinliklerde birçok defa çalışmalarını sunmuştur. Mona Aykul hem Türkiye’de hem de başta Almanya, İsviçre, Avusturya, İngiltere ve Polonya gibi ülkelerolmak üzere Avrupa’da eğitimde teknoloji ve dijital yetkinlikler konusunda kurumlara, eğitimcilere ve öğrencilere yönelik seminerler, çalıştaylar ve eğitim programları hazırlayıp sunmakta ve akademik danışmanlıklarla desteklemektedir. Mona Aykul, bir DAS Akademie ürünü olan ve yüzlerce okultarafından kullanılan İnteraktif Dijital Almanca Eğitim Platformu Minticity ile ilgili olarak yürütmekte olduğugüncel araştırma ve analiz çalışmasını şöyle özetliyor: “Teknolojinin eğitim ve öğretim süreçlerine entegrasyonu kapsamında yabancı dil öğretiminde de yenilikçi yöntemlere yönelmek bir ihtiyaç haline gelmekte. Bu bağlamda yürüttüğümüz araştırmanın amacı oyunlaştırılmış bir Almanca e-öğrenme platformuna yönelik öğretmen görüşlerini incelemektir. Araştırmamız Minticity’yi kullanan, farklı eğitim kurumlarında, farklı kademelerde 40 Almanca öğretmeninim katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme formundan yararlanılmış olup, toplanan veriler içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Sonuç olarak oyunlaştırılmış bir e-öğrenme ortamında oyunlaştırma öğelerinin kullanımının, dersi ilgi çekici ve eğlenceli hale getirme, öğrenme motivasyonu geliştirme, Almanca dersine karşı tutumu olumlu yönde etkilemesi ve öğrenilen konuların tekrarla pekiştirilmesi sağlama açısından yararlı olabileceği ifade edilmektedir. Araştırmadan elde edilen bulgular doğrultusundaeğitimciler için çeşitli önerilerde bulunulmaktadır. Minticity eğitimlerimizde ve seminerlerimizde bu bulgulardan yola çıkıyoruz.”

TELC SINAV SÜRECİ NASIL İŞİLİYOR?
DAS Akademie Marmara Bölgesi telc Koordinatörü Yeşim Altınay ise, Ağustos 2023 tarihindegörevine başladı. Altınay, 2009 yılında Bahçeşehir Eğitim Kurumları’nda başladığı Almanca Öğretmenliği görevi, aynı Kurumun Genel Merkezi’nde Almanca Bölüm Başkanlığı idari görevi ile devam etmiştir. Yeşim Altınay, DAS Akademie Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuba Başer ile birlikte yürüttükleri çalışmaları şu şekilde aktarıyor: “2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için, telc okul sınavları yetkili sınav merkezi sıfatıyla okullarımızla birlikte belirlediğimiz tarihler ve sınav sürecimizi sizlerle paylaşmak istiyorum: İlk adımda, okul öğretmenleriyle ortak bir tarih belirliyoruz. Ardından, öğretmenlere uygun materyaller sağlayarak hazırlıklarını destekliyoruz. Bu yıl özellikle “Prüfdichein in A1 Junior”, “Prüfdichein in A2 Schule” kitaplarımız ve “TELC dichein in A1 Junior / A2 Schule” dijital çalışma platformlarımızla öğretmenlerimize destek sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu materyaller ve platformlar, öğretmenlerin ve öğrencilerin sınava en iyi şekilde hazırlanmalarına yardımcı oluyor. Eğitim sürecindeki bu iş birliği ve desteğin, öğrencilerimizin sınavlara daha iyi hazırlanmasına katkı sağlayacağını düşünmekteyiz.
Ayrıca DAS Akademie olarak İzmir ve İstanbul şubelerimizde özellikle yetişkin katılımcılar için bireysel telc sınavları düzenlemekteyiz. Türkiye’nin ve Dünya’nın her köşesinden katılımcılar, şubelerimizde sınavlara katılmaktadır. Sınavlarımız her iki şubemizde yıl boyunca düzenli ve kesintisiz bir şekilde sunulmaktadır. DAS Akademie telc sınav yetkilileri olarak, katılımcılarımızın stresini azaltmak, onlara rahat bir sınav ortam sunmak ve sınav deneyimlerini en iyi hale getirmek için elimizden geleni yaptığımızı vurgulamak isteriz.”

MINTICITY YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA NELERİ HEDEFLİYOR?
Minticity Akademik Koordinatörü Aylin Uçkan da Ağustos 2023 tarihinde göreve başlayan bir diğer eğitimci. Uçkan 2001-2023 yılları arasında; Özel Çakabey Koleji’nde ilk olarak Almanca Öğretmenliği pozisyonunda göreve başlayıp, Zümre Başkanlığı, İlk ve Ortaokul Müdür Yardımcılığı idari görevlerinde bulunmuştur. Birçok ulusal ve uluslararası proje çalışmalarında ve seminerlerde yer almıştır. Uçkan üstleneceği sorumluluğu, “Yeni eğitim öğretim yılında Minticity kullanan okullarda verilecek eğitimlerin içerik kalitesini daha ileri götürmek için çalışıyoruz. Okullarda Minticity’nin daha etkin kullanılması için danışmanlık faaliyetlerimize arttırarak devam edeceğiz.”şeklinde özetliyor ve devam ediyor: “Minticity, DAS Akademie’nin Almanca eğitim uzmanları tarafından hazırlanmış, 2007 yılından bu yana yüzbinlerce kişinin Almanca eğitimine katkı sağlamış, alanında dünya çapında ilk ve tek olma özelliğine sahip, internet tabanlı bir interaktif öğrenme platformudur. Yeni eğitim öğretim yılında da platformun sunduğu deneyimin daha ileri götürülmesi için yazılımsal, eğitimsel ve tasarımsal süreçler hızla devam etmektedir, bugün 100.000’den fazla öğrenci Minticity’yi kullanmaktadır.
Yeni oyunlar, videolar, çizgi karakterlerle öğrencilere daha eğlenceli bir dijital dünya oluşturulmaktadır. Avatar oluşturma, sanal Minticity parası “Mintos” kazanma ve oda dekorasyonu gibi kişiselleştirme yapılan alanlar zenginleştirilmektedir. Her yaşa uygun olarak tasarlanan Minticity sakinleri (çizgi karakterleri) akılda kalıcı hikayeler, etkileşimler ve deneyimler yaratarak öğrencilerin Almanca’yı yaşayarak öğrenmelerini sağlama hedefiyle geliştirilmektedir. 5 yaş ve 17 yaş arası Almanca öğrenen öğrencilerin gereksinimlerine göre hazırlanmış dev bir içerikten bahsediyoruz. Zira her yaş grubunun iletişim ve öğrenim dili hem görsel hem de dil anlamda farklılık gösterir. Minticity’nin öğretmenlere sunduğu kişiselleştirilmiş içerik üretme imkânıda daha esnek hale getirilmektedir, çünkü bu özellik Minticity’nin fark yarattığı bir alandır. Buna oyun yönetimi sistemini (GMS) de dahil edebiliriz, öğretmenler kendi eğitimsel amaçları için farklı oyunları Minticity üzerinden üretebilmektedir.
Alıştırmalar ve sunulan eğitim deneyimi öğrencilerin öğrenme zorluklarını daha kolay aşmalarını sağlayacak şekilde optimize edilmektedir. Eğlence sonrası ilgiyi dağıtmadan maksimum seviyedekaliteli eğitim süresi yaşatmak adına çalışmalarımız devam etmektedir. Öğrencilere sunulan hedefler, ödüller ve diğer özellikler her zaman daha iyiye evrilecek şekilde planlanmaktadır.
Oyun deneyimleri oluşturulurken zorluk seviyeleri, oyunun vereceği bilgiler, görsel çekiciliği ve tekrar oynanabilirliği sürekli test edilmektedir.
Tüm bu geliştirmeler yapılırken aynı zamanda dijital oyun ve eğitim trendlerini de yakından takip eden ekibimiz şaşırtıcı yenilikleri Minticity bünyesine uyarlamaktadır. Minticity yaşayan, gelişen ve talebe göre şekil alan, kolay ulaşılan bir platform olma hedefiyle yola çıkmıştır ve o şekilde de devam etmektedir. Global anlamda tercih edilen, yurtdışı okullarında dil eğitiminde sıklıkla kullanılan ve tavsiye edilen bir platform olma amacıyla ve emin adımlarla ilerlemektedir.”

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.